Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Αυτοί είναι οι συμπατριώτες μας πού πούλησαν την Χιμάρα. (δεύτερο μέρος)

Δυστυχώς για την Χιμάρα μας είναι πόλη αυτοί που πούλησαν την Χιμάρα, δεν μιλάω για αυτούς που πούλησαν ένα μικρό κτήμα που τους άφησε ο πατέρας τους γιατί βρέθηκαν σε δύσκολες στιγμές και αναγάστηκαν να το πουλήσουν όσο όσο  αλλά για αυτούς που πούλησαν μεγάλα κτήματα που ούτε καν τους ανήκαν.
Το νέο οικισμό Green Coast Village που έχει αδειοδοτηθεί πάνω στο κτήμα που πούλησε ο Πολυμερ Πάνω Μπέγιας.
Και δυστυχώς για όλους μας είναι πόλοι αυτή που πούλησαν μεγάλα κτήματα που κατάφεραν να απκτήσουν με πλαστά έγγραφα εκμεταλεπόμενη διευθαρμένη τοπική αυτοδοίκηση και  δικαστικό συστηματις Αλβανίας.

Στην συνέχεια τα πούλησαν για ψίχουλα γιατί κατάλαβαν ότι δεν θα μπορούσαν να τα χαρούν καθώς οι πλαστογραφειες και παρανομίες αργά η γρήγορα θα βγενάν στην φορά.  

Ο Δευτερος που πούλησε την Χιμάρα είναι ο Πολυμερ Πάνω Μπέγια που έχει πουλήσει ένα κτήμα 112.000 τεραγωνικά μέτρα στον Γεντί Πριζρένη για να χτιστή ο οικισμός Green Coat Village από την εταιρία Mane TCI.

Αυτό είναι ο τίτλος ιδιοκτησίας και ο χάρτης για το κτήμα που στην πραγματικότητα ανήκει στις οικογένιες Νίνα και Ρούτση.


Ο Πολυμερ Πάνω Μπέγιας κατάφερε με ένα πλαστογραφημενο πιστοποιητικο από το Γενικό Αρχείο του Κράτους που έλεγε ότι ο παπούς του Κίτσο Μπέγια για ένα μαντρί για προβατα με επιφάνεια 3000 τετραγωνικά μέτρα.

Το πιστοποιητικό που παρουσιάστηκε στο Αλβανικό Δικαστήριο είχε πλαστογραφηθεί και έγραφε 130.000 τετραγωνικό μετρό, προσθέτοντας τον αριθό 1 μπροστά και ένα 0 πίσω!!!

Ο δικαστής Φουάτ Μούκα "δεν είδε" την πλαστογραφία και  αποφάσισε ότι ο Πάνω Μπέγιας είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης σε αυτό το κτήμα αν και ο Κίτσο Μπέγιας είχε έξι πεδία!!!
Στην συνέχεια η Εθνική Επιτροπή Επιστροφής της Γης στην Αυλώνα αποφάσισε να επιστρεφή αυτό το κτήμα στον Πάνω Μπέγια βασιζόμενη σε αυτήν την δικαστική αποφάσει αν και το Δημαρχείο της Χιμάρας και ο Δημογέροντας Γκιλεκάτων (τότε ο Μάρκο Μταφλαs)  ενημέρωναν επίσημα την Επιτροπή ότι προκετε για πλαστογραφία και δεν πρέπει να πάρουν απόφαση υπέρ του Πολυμερ Πάνω Μπέγιας!!! 


Πριν βγει στην φορά οι λαβούρα, ο Πολυμερ Πάνω Μπέγιας πουλαί το κτήμα άρον άρον στους νέους "ιδιοκτήτες".

Ο νέος ιδιοκτήτης φέρεται να είναι ο Γκέντη Πριζρένης που είναι συγγενής του Ζαμίρ Μάνη ο όποιος είναι ο ποιο πλούσιος άνθρωπος στην Αλβανία και ιδιοκτήτης της εταιρίας MANE TCI που έχει αδιοδοτηθεί για να κτίσει τοn οικιζμό. 


Δεν τελειώνει εδώ: Η Εθνική Επιτροπή Πολεοδομίας, με υπογραφή του πρωθυποργου Έντι Ράμα, με αποφάσει άρθ. 8 ημερομηνίας 7 Μαρτίου 2014, εγρίνει την αδια κατασκεπής που είχε εκδοθεί από το Δημαρχείο της Χιμάρας το 2013. 

Απορώ, τόσο έξυπνος είναι ο Πολυμερ Μπέγας η τόσο βλάκες είναι όλοι η άλλη που το επέτρεψαν αυτό; 

Ο Εκσκαφέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου